Obavijest za roditelje

 

Poštovani roditelji,

Narednog tjedna, od 9. do 13. studenog 2020. godine vaša djeca, a naši učenici će donijeti Zahtjeve za dodjelu elektroničkog identiteta za koje vas molimo da ih popunite.

Razlozi zbog kojih od vas tražimo popunjavanje navedenih obrazaca su sljedeći:

  •            Srednja škola „Novi Travnik“ je, kao i ostale škole koje rade prema hrvatskom planu i programu i na hrvatskom jeziku u našem kantonu, ušla u projekt digitalizacije osnovnih i srednjih škola. Projekt se radi u suradnji Ministarstva obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa KSB sa Centrom za informacijske tehnologije Sveučilišta u Mostaru (SUMIT). Jedan od sastavnih dijelova tog projekta je formiranje SUMIT Matice i dodjela elektroničkog identiteta (eduID) nastavnicima i učenicima. Na osnovi podataka iz SUMIT Matice učenicima će se raditi i izdavati printane svjedodžbe o završenom razredu na kraju školske godine.
  •          Nakon dodjele elektroničkog identiteta nastavnicima i učenicima moći će se koristiti usluge SUMIT-a, kao što su Školarac, Google alati, Učenje na daljinu, korisne materijale za učenje na daljinu, te usluge za koje SUMIT postigne dogovor sa CARNET-om (npr. Loomen i dr.)
  •          Srednja škola „Novi Travnik“ je, u sklopu ovog projekta, uz sedam drugih osnovnih i srednjih škola, odabrana kao pilot škola u kojoj se planira uvođenje e-dnevnika.

Za sve gore navedeno očekujemo i zvaničan dopis Ministarstva obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa KSB kojeg ćemo objaviti na našoj web stranici.

Nadam se da su vam navedena objašnjenja dovoljna da popunite traženi obrazac, a o svim narednim koracima u sklopu ovog projekta biti ćete na vrijeme obaviješteni.

S poštovanjem,

 

Dražana Hegediš

ravnateljica Srednje škole „Novi Travnik“

 

 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga