Značaj i važnost obrazovne i socijalne inkluzije djece s poteškoćama u razvoju

U okviru projekta „Inkluzija je pravo i obaveza“ kojeg  implementira Udruženje „Osmijeh“ Novi Travnik uz financijsku podršku Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti te podršku Ministarstva obrazovanja, znanosti ,mladih, kulture i sporta SBK/KSB-a, u prostorijama Centra za socijalni rad posljednji dan mjeseca studenog bio je rezerviran za  okrugli stol na temu: „ Značaj i važnost obrazovne i socijalne inkluzije djece s poteškoćama u razvoju“.

Prof. Saudin Beganović  prezentirao je rezultate istraživanja provedenog u osnovnim školama čiji je proizvod jedan značajan priručnik osmišljen kao vodič i pomoć za sve asistente u nastavi koji rade ili će raditi sa učenicima koji imaju poteškoće u razvoju. 

Sudionici okruglog stola dali su dosta primjera i  iskustava iz škola, te podržali inicijativu udruženja Osmijeh da se više javnost senzibilizira o ovoj temi. Sam priručnik koristit će roditeljima, asistentima i svim učiteljima i nastavnicima koji su do sada u glavnom na različite načine rješavali sve izazove koji se u školama javljaju. Sam priručnik dostupan je sada i u našoj školi. 






   

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga