SREDNJA SKOLA -NOVI TRAVNIK- OBAVIJEST


BOSNA I HERCEGOVINA
FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE
KANTON SREDISNJA BOSNA I SREDNJOBOSANSKI KANTON
SREDNJA ŠKOLA „NOVI TRAVNIK”
NOVI TRAVNIK

Srednja škola „Novi Travnik” na temelju instrukcije Ministarstva obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i sporta Kantona Središnja Bosna, broj: 03-34-12/20-9 od 16.03.2020. godine prenosi
O B A V I J E S T
o organizaciji nastave uz primjenu informacijsko-komunikacijskih tehnologija u Srednjoj školi „Novi Travnik“ koja djeluje na području Kantona Središnja Bosna radi preventivnog djelovanja, suzbijanja, širenja coronavirusa (COVID-19) u školskoj 2019./2020. godini.
I.
(Organizacija dežurstava)
Redovito dežurstvo je organizirano u terminu od 08:00 do 16:00 sati uz nazočnost od najviše pet osoba dnevno, a koje se smjenjuju prema sačinjenom rasporedu.
II.
(Smjernice za izvođenje konzultativne nastave uz primjenu informacijsko-komunikacijskih tehnologija)
Organizacija konzultativne nastave uz primjenu informaciono-komunikacijskih tehnologija u novonastalim okolnostima, realizirat će se preko rada stručnih aktiva škole, a u svrhu pripreme smjernica za planiranja i organizaciju navedenog oblika nastave. Prilikom izrade smjernica za samostalno učenje u novonastalim okolnostima, nastavnici će prilagoditi sadržaje koji su planirani godišnjim planom i programom rada za sve nastavne predmete, odnosno mjesečne (operativne) planove rada za tekući mjesec. Prilagodba (reduciranje) sadržaja podrazumijeva odabir nastavnih sadržaja koje učenici mogu, prema preporuci nastavnika, upoznati iii usvojiti putem samostalnog učenja. Stručni aktivi će kreirati raspored za tjedan dana po predmetima s točnim uputama za svaki razred srednje škole koji se odnosi na konkretan nastavni sadržaj dostupan u udžbenicima ili online, kojeg učenici mogu samostalno iii uz pomoć roditelja razumjeti iii naučiti. Predmetni tjedni raspored Srednje škole „Novi Travnik“ će biti dostupnim svakom učeniku/roditelju na web adresi škole: https://srednjaskolanovitravnik.blogspot.com/  i kod dežurnog osoblja škole. Nastavne sadržaje koji se ne mogu usvojiti na ovaj način, nastavnici će realizirati u periodu kada se steknu uvjeti za nesmetano odvijanje nastavnog procesa. Konzultativna nastava uz primjenu informacijsko-komunikacijskih tehnologija  potiče samostalno učenje učenika u novonastalim okolnostima. Sukladno tomu nastavnici će u skladu s mogućnostima u novonastaloj situaciji nastojati učenike usmjeriti na edukativni materijal u elektroničkoj formi kao što su tekstovi, slike, audio i video zapisi, aplikacije, shematski prikazi, korisni edukativni programi putem web adrese Srednje škole „Novi Travnik“ ili kanala kao što su e-mail, Viber, WhatsApp i sl.).
III.
(Ostale aktivnosti u školi)
Srednja škola „Novi Travnik“ će organizirati generalno čišćenje i kontaktirati higijensko-epidemiološku službu Doma zdravlja općine Novi Travnik i u suradnji s istima izvršiti nužnu dezinfekciju školskog prostora. U školi za vrijeme organizacije nastavnog procesa u novonastalim okolnostima, odgađaju se sve aktivnosti koje se odnose na edukacije, natjecanja učenika, savjetodavno-instruktivni rad s nastavnicima i stručnim suradnicima, posjete, izleti, ekskurzije, roditeljski sastanci, sastanci Vijeća učenika i Vijeća roditelja i sl.

SREDNJA ŠKOLA „NOVI TRAVNIK“
NOVI TRAVNIK
RAVNATELJICA
Dražana Hegediš

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga